Praha.cz

 
Všechny nohy poběží … Běh pro Paraple aneb Každá noha dobrá
Úterý, 03. červen 2014 18:06
Všechny nohy poběží … Běh pro Paraple aneb Každá noha dobrá

Už tuto neděli se v Letenských sadech uskuteční 15. ročník Běhu pro Paraple. Letos se poběží s podtitulem Každá noha dobrá. Tradiční Běh pro Paraple měří 100 metrů, běží se volným stylem a je určen veřejnosti, zástupcům firem i médií. Jako tradičně jej odstartuje zakladatel Centra Paraple Zdeněk Svěrák.


Ilustrační fotoProtože Centrum paraple letos slaví 20 let své existence, připravili organizátoři běhu dvě novinky: narozeninový běh na 4 km a závody handbiků. Chybět nebude ani doprovodný program, který bude moderovat osvědčená dvojice Kateřina Nekolná a Vladimír Kroc. A koho v programu uvidíte a uslyšíte? Těšit se můžete na Jaroslava Uhlíře s kapelou, divadélko Romaneto, Tomáše Kluse a také na kapelu Čechomor.


Ředitelka Centra Paraple Štěpánka Antošová pozvala na akci slovy: „Přijďte si s námi užít krásné nedělní odpoledne a oslavit naše jubileum. Celých dvacet let reagujeme na potřeby společnosti a našich klientů a neustále se rozvíjíme a profesionalizujeme. I díky podpoře široké veřejnosti můžeme pomáhat lidem, kteří to stále potřebují.“


Startovné, které účastníci běhu zaplatí, bude použito pro činnost a aktivity Centra Paraple. Běžný účastník zaplatí startovné ve výši 300,- korun a za něj, kromě práva na účast v běhu, obdrží tričko s motivem Běhu pro Paraple 2014 a originální placku. Za cenu startovného si mohou tričko a placku pořídit i ti, kdo nepoběží, ale chtějí podpořit aktivity Centra Paraple. Startovné pro držitele průkazu ZTP a ZTP/P je 100 Kč, pro děti 50 Kč.




Komu pomáhá obecně prospěšná společnost Centrum Paraple?


Centrum Paraple má za sebou za dvacet let své existence mnoho aktivit, služeb a činnosti, zaměřených na pomoc lidem ochrnutým po poškození míchy následkem úrazu nebo onemocnění v průběhu života. Centrum se zaměřuje také na pomoc rodinám, v nichž ochrnutí lidé žijí. Pomoc Centra Paraple ročně využije kolem 1 400 vozíčkářů z celé České republiky. Běh pro Paraple je příležitostí pro veřejnost připojit se a vyjádřit svou podporu lidem s handicapem.



Podrobnější informace najdete na nových webových stránkách akce.


Foto: behproparaple.cz

pchj